Lokalios ribinės teoremos asimptotiniai skleidiniai - Skrabutėnas, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Straipsnyje įrodyta lokalioji ribinė teorema adityviosioms sveikareikšmėms funkcijoms apibrėžtoms virš specialaus aritmetinio pusgrupio G. Tiriama tokių funkcijų klasė A(G, r), kuriai priklauso funkcijos pusgrupio G pirminių elementų aibėje P turinčios lokalųjį skirstinį. Darbe gautas pagrindinio nario asimptotinis skleidinys tuo išplečiant lokaliosios teoremos galiojimo zoną. Straipsnio rezultatai apibendrina gerai žinomą J. Kubiliaus darbą ir yra natūrali autoriaus ankstesnių tyrimų tąsa.