Vienos modalumo logikos S4 klasės su vienviečiais predikatiniais kintamaisiais išsprendžiamumas - Norgėla, Stanislovas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Darbe naudojamasi žinoma G. Mints kvantorinės modalumo logikos S4 formulių transformacija. Įrodomas vienos klasės su vienviečiais predikatiniais kintamaisiais išsprendžiamumas. Formulėse esantys disjunktai turi ne daugiau kaip tris narius.