Universalaus krigingo metodas duomenims, kintantiems erdvėje ir laike - Lesauskienė, Edita; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Straipsnyje gautos analitinės išraiškos UK (universalaus krigingo) ir MSPE (vidutinės kvadratinės prognozės klaidos), kai erdvės-laiko kovariacinė funkcija yra gaunama eliminuojant laiko įtaką bei imant vidutinę kovariacinę funkciją sezonų atžvilgiu. Paėmus realius duomenis (1994–1998 metais kas tris mėnesius Baltijos jūros tyrimų centro rinkti duomenys apie druskingumo kiekį, šešiose pakrantės zonos stotyse), buvo įvertinti erdvės ir laiko kovariacijų parametrai ir atlikta optimali prognozė laisvai pasirinktame taške.