Kūgiai ir projektoriai į juos kaip neortomoduliarinių logikų pavyzdžiai - Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Darbe parodyta, kad kūgiai ir projektoriai į juos yra neortomoduliarinės logikos Hilberto erdvėje. Šios logikos turi savyje poerdvių ir projektorių į jas kvantines ortomoduliarines logikas, kurias pirmieji nagrinėjo G. Birkhoffas,  J .V. Neumannas.