Apie Šredingerio lygčių sistemos periodinio sprendinio sprogimą - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjama dviejų Šredingerio  lygčių  su ketvirtos eilės netiesiniais nariais sistema∂u1∕∂t = iD2и1 + i2|u1|2|u2|2u1∂u2∕∂t = iD2и2+ i|u1|4u2и](0, х) = и0j(х), t > 0, х ∈ (-2,2), D = ∂/∂x.  Funkcijos uJ ir jų išvestinės sutampa intervalo galuose x = -2 ir x = 2. Rastos sprendinio sprogimo sqlygos.