Antrosios eilės diferencialinio uždavinio su viena nelokaliąja sąlyga minimalusis sprendinys - Paukštaitė, Gailė; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Šiame darbe nagrinėsime antrosios eilės diferencialinio uždavinio su viena pradine ir kita nelokaliąja sąlygomis netiktį minimizuojančią funkciją. Gausime šios minimizuojančios funkcijos išraišką ir pateiksime pavyzdį.