Hilberto–Šmito komponenčių analizė - Daniušis, Povilas; Vaitkus, Pranas; Petkevičius, Linas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje pateikiamas naujas HSCA požymių išskyrimo metodas, kurio esmė yra maksimizuoti HSIC priklausomumo mato įvertinį tarp požymių ir priklausomo kintamojo, kartu siekiant eliminuoti požymių tarpusavio priklausomumą, metodas eksperimentiškai palygintas su klasikiniais bei naujais požymių išskyrimo metodais.