Normalizavimo algoritmų, naudojamų daugiakriterijuose vertinimo metoduose, įnešami iškraipymai - Podviezko, Askoldas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Kiekybiniai daugiakriteriai vertinimo metodai vis labiau populiarėja tarp mokslininkų. Pagrindinė šių metodų idėja – apjungti charakterizuojančių kiekvieną objektą kriterijų reikšmes į vieną bedimencį kriterijų, kuris parodytų objekto patrauklumą, atsižvelgiant į vertinimo tikslą. Duomenų normalizavimas – įprasta procedūra, kai naudojami kriterijai įvairių dimencijų. Naudojami keli normalizavimo metodai. Tačiau, jie gali įnešti iškraipymus į transformuojamus duomenis. Šiame straipsnyje nagrinėjamos problemos, atsirandančios dėl šių iškraipymų, pateikiami pavyzdžiai.