Šturmo ir Liuvilio uždavinio su integraline nelokaliąja sąlyga spektro tyrimas - Skučaitė, Agnė; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje pateikiami nauji rezultatai, gauti tiriant diferencialinį Šturmo ir Liuvilio uždavinį su viena nelokaliąja integraline kraštine sąlyga spektrą. Ištirta spektro priklausomybė nuo nelokaliųjų sąlygų parametrų γ ir ξ nuo integralo simetriniame intervale. Daugelis rezultatų pateikiama charakteristinių funkcijų graﬁkais.