Testų patikimumo statistinių kriterijų konstravimas kompiuterine simuliacija - Navickienė, Olga; Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje aprašomas kompiuterinis žinių tikrinimo testo modeliavimas, kai klausimų charakteringosios funkcijos turi laipsninį pavidalą, o žinių lygis populiacijoje turi tolygųjį arba normalųjį skirstinį. Apskaičiuojamos sąlyginių vidurkių inversijos ir modeliuojami inversijų skaičių tikimybiniai skirstiniai. Praktiškai konstruojant žinių tikrinimo testus, jų tinkamumui (validumui) tikrinti stebimos inversijų reikšmės lyginamos su etaloninėmis reikšmėmis, gautomis Monte Carlo eksperimentais.