Profesorius Bronius Balčytis – matematikos vadovėlių autorius - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Bronius Balčytis (g. 1926 m.), profesorius, habilituotas socialinių mokslų (edukologijos) daktaras, 1970–1973 m. parengė matematikos mokymo sistemą Lietuvos trimetei pradinei mokyklai, Lietuvos pradinės mokyklos matematikos programą ir mokymo metodinės sistemos metmenis (1991–1997). Matematikos vadovėlių, knygų mokytojams, studentams ir vaikams (kai kurios su bendraautoriais), daugiau kaip 100 kitų publikacijų autorius. Daug jo knygų išversta į lenkų ir rusų kalbas.
Keywords: matematikos mokymo sistema; pradinė mokykla; vadovėliai; knygos mokytojams