Matematikos mokytojo darbo veiksmingumo veiksniai - Sičiūnienė, Viktorija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje numatytos Lietuvos matematikos mokytojų kompetencijų tobulinimo kryptys. Išvados gautos išanalizavus matematikos mokytojų atsakymų į anketos klausimus sąsajas su aštuntos klasės mokinių testo sprendimo rezultatais. Buvo analizuotos 2012 ir 2014 m. Nacionalinio aštuntos klasės mokinių pasiekimų tyrimo duomenų bazės. Taikyti aprašomosios statistikos, koreliacinės statistinės analizės, grupavimo, apibendrinimo metodai.
Keywords: matematikos mokymas; darbo planavimas; mokymo metodai; vertinimas; profesinio tobulėjimo kryptys