Matematikos valstybinio brandos egzamino tematikos raidos analizė - Pekarskas, Vidmantas Povilas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje apžvelgiama kaip nuo 1999 metų iki 2012 metų keitėsi matematikos valstybinio brandos egzamino struktūra ir tematika. Išskirtos temos, kurios dažniausiai įtraukiamos į egzaminų užduotis bei temos, kurios nėra populiarios tarp egzamino užduočių rengėjų. Konstatuota, jog iš užduočių išnyko sunkesni netradiciniai uždaviniai.
Keywords: matematikos valstybinis brandos egzaminas; egzamino matrica