Šešiasdešimtainės skaičiavimo sistemos gyvybingumas - Paliokas, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šio pranešimo tikslas – paliesti kelis aspektus, galinčius pagyvinti, istoriniu požiūriu nuspalvinti matematiką, dėstomą universitete, o gal ir mokykloje, susiejant kelių sričių žinias. Keliama šešiasdešimtainės skaičiavimo sistemos pagrindimo hipotezė.
Keywords: šešiasdešimtainė skaičiavimo sistema; elipsė; ekscentricitetas; elipsinis integralas; dangaus kūnų judėjimas; trijų kūnų uždavinys; geocentrinė; heliocentrinė sistema