Skeletinių kreivių panaudojimas su glodinimo procedūra trumpų laiko eilučių prognozei - Palivonaitė, Rita; Ragulskis, Minvydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje pateiktas patobulintas trumpų laiko eilučių prognozės metodas, identifikuojantis algebrinės sekos skeletinę kreivę. Prognozei pagerinti naudojama vidinio glodinimo procedūra. Eksperimentai atlikti su dirbtinai sugeneruota testine eilute ir realiais duomenimis.
Keywords: Hankelio matrica; laiko eilučių prognozė; algebrinė seka