Akcijų biržos modelio interneto pagrindu eksperimentinis tyrimas - Mockus, Jonas; Katin, Igor; Katina, Joana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame straipsnyje tiriamas atnaujintas akcijų biržos modelis USEGM. Šis modelis įvertina finansinių operacijų kainą, tai tiksliau atspindi realias sąlygas. USEGM papildo tradicinius prognozavimo modelius, minimizuojančius kvadratines paklaidas, modeliais, minimizuojančiais absoliutines paklaidas. Tai geriau tinka neutraliems rizikos atžvilgiu vartotojams. Pagrindinis USEGM tikslas yra modeliuoti akcijų kainas, kurios pačios priklauso nuo rinkos dalyvių prognozių, o ne jas prognozuoti.Modelio rezultatai lyginami su realiomis finansinėmis eilutėmis.