Skaidymo schemų dvimačiams ir trimačiams Šrėdingerio uždaviniams analizė - Mirinavičius, Aleksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Tiriamos naujos skaidymo baigtinių skirtumų schemos dvimačiams ir trimačiams tiesiniams Šrėdingeriouždaviniams. Stabilumo ir konvergavimo analizė atlikta diskrečioje L2 normoje. Įrodyta, kaddvimatė schema yra nesąlygiškai stabili ir konservatyvi nulinės kraštinės sąlygos atveju. Skaidymoschema apibendrinta trimačiams uždaviniams. Įrodyta, kad šiuo atveju schema yra tik ρ-stabili irtodėl diskretieji tvermės dėsniai jau nebegalioja. Pateikti skaitinių eksperimentų rezultatai.