Skirtingų erdvinių asimptotikų įtaka klasifikavimo klaidai - Dreižienė, Lina; Karaliutė, Marta (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje tiriama mokymo imčių didumo įtaka klasifikavimo klaidai, kai naudojami du skirtingi erdvinio ėmimo tipai, pagrįsti didėjančios ir fiksuotos erdvės asimptotikomis. Analizuojamas Gauso erdvinių duomenų klasifikavimo į vieną iš dviejų populiacijų, kurių vidurkio modeliai skirtingi, o geometriškai anizotropinė kovariacinė funkcija tokia pat, uždavinys. Naudojama tiesioginio pakeitimo Bajeso diskriminantinė funkcija (PBDF),