Spektro įvertinimo algoritmų palyginamoji analizė - Petreikytė, Gintarė; Kazlauskas, Kazys (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje pateikiama svarbiausių teorinių spektro įvertinimo metodų palyginamoji analizė. Tiriama šių metodų spektro skiriamosios gebos priklausomybė nuo signalo ilgio, triukšmo lygio ir parametrinių metodų eilės bei pateikiami eksperimento rezultatai.
Keywords: spektrinis įvertis; neparametriniai metodai; parametriniai metodai; harmoniniai metodai; palyginamoji analizė