Atsitiktinio dėmenų skaičiaus sumos skirstinio aproksimacija normaliuoju dėsniu - Saulis, Leonas; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjama nepriklausomė vienodai pasiskirsčiusių atsitiktinių dydžių Xi , i = 1, 2, . . . su  vidurkiais EXi = μ ir dispersijomis DXi = σ2 > 0 sumos Zt =ΣNti=1Xi   skirstinio aproksimacija normaliuoju dėsniu didžiųjų  nuokrypių zonoje. Laikoma, kad neneigiamas sveikareikšmis atsitiktinis dydis Nt, priklauso nuo parametro t , bet nepriklauso nuo at. d. Xi, i = 1, 2, . . ..