Genetinio algoritmo taikymas ir parametrų nustatymo problemos gamybinių tvarkaraščių sudarymui - Šakurovas, Edgaras; Listopadskis, Narimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Genetiniai algoritmai priklauso aproksimacinių metaeuristinių algoritmų klasei. Šiame darbe nagrinėjamas jų taikymas trijų tipų gamybinių tvarkaraščių (darbų, srautinio ir atvirojo fabriko) sudarymui. Algoritmų tyrimas atliktas, siekiant nustatyti parametrų įtaką visų trijų tipų tvarkaraščių uždavinių sprendimui. Remiantis tyrimo rezultatais trys algoritmo strategijos ir jas atitinkančios parametrų kombinacijos yra pasiūlytos.