Pjaustymo uždavinio metaeuristinių algoritmų analizė - Pokštas, Jonas; Listopadskis, Narimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjamas negiljotinio pjautymo uždavinio sprendimas euristiniais ir metaeuristiniais algoritmais. Realizuoti šie euristiniai algoritmai – „Žemiausio kairėn užpildymo“ (ŽKU), „Geriausiai tinkamo“ (GT), „Žemiausio tarpo“ (ŽT), kuris yra originali GT metodo modifikacija. Šie algoritmai įvesti į genetinio algoritmo schemą. Apžvelgiant euristinių algoritmų (ŽT, GT, ŽKU) rezultatus paaiškėjo, kad sudėtingėjant uždaviniui pateikiamas vis geresnis sprendinys.