Teisinių žinių bazių trasavimo problemos - Paliulionienė, Laima; Čaplinskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Programų sistemų inžinerijoje plačiai naudojami įvairūs trasavimo metodai. Trasomis siejami vieni programų sistemų reikalavimai su kitais, o taip pat su savo pirminiais šaltiniais bei su reikalavimams įgyvendinti kuriamais artefaktais. Su panašiomis problemomis susiduriama ir teisinių žinių bazėse. Straipsnyje analizuojamos teisinių žinių bazių trasavimo problemos, aptariama, kaip reikalavimų trasavimas vykdomas bendrojoje sistemų inžinerijoje ir kaip ten naudojamą trasavimo matricų metodą galima pritaikyti teisinių žinių bazėms.
Keywords: teisinių žinių bazės; reikalavimų trasavimas; trasavimo matricos