Biojutiklių su perforuota membrana modeliavimas - Baronas, Romas; Ivanauskas, Feliksas; Kulys, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje pateikiamas biojutiklių su perforuota membrana matematinis modelis dvimatėje erdvėje. Modelio pagrindas – difuzijos lygtys su netiesiniu nariu, aprašančiu fermento reakcijos Michaelio–Menteno kinetiką. Suformuluotas uždavinys sprendžiamas baigtinių skirtumų metodu. Kompiuterinis modeliavimas panaudotas perforuotos membranos geometrijos įtakai biojutiklio atsakui ištirti.
Keywords: reakcija-difuzija; matematinis modeliavimas; biojutiklis; perforuota membrana