Asimptotiniai skleidiniai normalinės aproksimacijos atveju - Bikelis, Algimantas; Augutis, Juozas; Padvelskis, Kazimieras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Nagrinėjame k-mačio tikimybinio skirstinio P(A) sąsūkos P*n(A\sqrt{n}) asimptotinį elgesį, kai n → ∞ ir A priklauso Euklido erdvės Rk poaibių σ-algebrai M arba jos siauresniems poaibiams.
Keywords: tikimybiniai skirstiniai; sąsūkos; Bergstremo tapatrybė; Čebyševo-Kramerio asimptotinis skleidinys