chi2 testo nepagrįstumas išsklaidytiems kategoriniams duomenims polinominio ėmimo atveju - Samusenko, Pavel (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Pateiktos paprastos Pearsono chi2 testo nepagrįstumo sąlygos labai išsklaidytų kategorinių duomenų atveju. Tos sąlygos iliustruoja „atvirkščio pagrįstumo” reiškinį: kuo didesnis alternatyvos ir nulines hipotezes skirtumas tuo mažesnė chi2 testo galia.
Keywords: kategoriniai duomenys; nepagrįstumas; išsklaidyta dažnių lentelė; chi2 testas