Intelektualiųjų technologijų taikymai modeliuojant karybos uždavinius - Pincevičius, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Naudojantis Geografinių informacinių sistemų (GIS) informacinėmis bazėmis ir kompiuterinės algebros paketu MAPLE sukurta sistema leidžianti planuoti kovinius veiksmus ir įvertinti kovinio dalinio galimybes įvykdyti užduotį. Panaudojant GIS, galima atlikti inžinerinį vietovės įvertinimą. Sukurtas matomumo įrankis, kuris nurodo matomumą iš pasirinktų vietovės vietų. Modeliuojami kiekvieno atskiro kario veiksmai kovos lauke, įvertinama atsitiktinių faktorių įtaka, atliekamas būsimo puolimo „skaitmeninis eksperimentas“ ir rezultatai atvaizduojami žemėlapyje.
Keywords: modeliavimas; kariniai veiksmai; stochastinis modelis; Geografinės informacinės sistemos