Paskaitų tvarkaraščiai ir Monte Karlo metodas - Grigorjev, Nikolaj; Stepanauskas, Gediminas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamas paskaitų tvarkaraščių konstravimo uždavinys naudojant Monte Karlo metodą. Sukurta tvarkaraščio optimizavimo programa remiasi vėsinimo (annealing) algoritmu.
Keywords: Monte Karlo metodas; paskaitų tvarkaraščiai; Markovo grandinės