Matricinės transcendetinės charakteringosios lygties šaknų radimas taikant Lamberto W funkciją - Ivanovienė, Irma; Rimas, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Tiesinę matricinę diferencialinę lygtį su vėluojančiu argumentu atitinkančios matricinės transcendentinės charakteringosios lygties šaknų radimui taikomas metodas, pagrįstas Lamberto funkcijų panaudojimu. Pateikti matricinės transcendentinės charakteringosios lygties šaknų ir jos tikrinių reikšmių skaičiavimo pavyzdžiai.
Keywords: diferencialinė lygtis; vėlavimo argumentas; Lamberto W funkcija; transcendentinė charakteringoji lygtis