Kokybės vertinimo metodų taikymas mokomiesiems scenarijams vertinti - Kurilovas, Eugenijus; Žilinskienė, Inga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje yra nagrinėjamos mokomųjų scenarijų (santr. MS) kokybės vertinimo problemos. MS kokybės modeliui suformuoti yra taikomi daugiakriterinių sprendimų analizės principai. Straipsnyje yra analizuojamos kelios Europoje plačiai naudojamos MS alternatyvos. Šios alternatyvos yra vertinamos remiantis sukurtu kokybės modeliu taikant trikampio ir trapecijos neraiškiųjų skaičių metodus. Tyrimo rezultatai rodo, kad abu metodaiyra taikytini praktikoje vertinant MS alternatyvų kokybę, o juos taikant įvairioms MS alternatyvoms lyginti gaunami iš principo tie patys rezultatai.
Keywords: mokomųjų scenarijų kokybė; vertinimas; neraiškiųjų skaičių metodai; daugiakriterinių sprendimų analizės principai