Matematinio ugdymo vidurinėse mokyklose ir gimnazijose problemos - Apynis, Antanas; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje apžvelgiami vidurinių mokyklų ir gimnazijų ryšiai su universitetais, aptariamas papildomas matematinis ugdymas. Daugiausia dėmesio skiriama pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo matematikos  endrosioms programoms. Siūloma sukurti vientisą matematinio ugdymo gimnazijoje programą, atsisakyti valstybinio brandos egzamino programos (organizuojant egzaminą pagal bendrąją matematinio ugdymo programą).