Apie baigtinių poaibių erdvės kardinalinius invariantus - Praninskas, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje nagrinėjami kai kurie erdvės baigtinių poaibių erdvės kardinaliniai invariantai. Gautas rezultatas, kad tokie kardinaliniai invariantai kaip tankis ir tinklų svoris, charakteris ir pi–charakteris, pi–svoris ir svoris sutampa bet kokiai (A, B) – topologijai (Teiginys 1). Taip pat gavome baigtinių poaibių erdvės Lindeliofo ir Suslino skaičiaus įverčius (Teorema 2). Taip pat įrodėme, kad baigtinių poaibių erdvė su (A, B)-topologija turi skaitų pseudocharakterį, kada jos diagonalinis skaičius skaitus (Teiginys 4). Taip pat gauta charakteristika, kada baigtinių poaibių erdvė turi skaitų charakterį   (Teiginys 5).
Keywords: topologinė erdvė; kardinaliniai invariantai; poaibių erdvė