Dvimatės parabolinės lygties su dviem nelokaliosiomis integralinėmis sąlygomis sprendimas - Jakubelienė, Kristina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje išnagrinėtas dvimatės parabolinės lygties su nelokaliosiomis integralinėmis kraštinėmis sąlygomis sprendimas kintamųjų krypčių metodu. Uždavinio sprendinį randame išsprendę tiesinę lygčių sistemą. Pateikti skaitinio eksperimento rezultatai.
Keywords: dvimatė parabolinė lygtis; nelokalioji integralinė sąlyga; baigtinių skirtumų meto-das; kintamųjų krypčių metodas