Stacionariojo uždavinio su viena dvitaške nelokaliąja sąlyga kompleksinių tikrinių reikšmių tyrimas - Skučaitė-Bingelė, Kristina; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Šiame straipsnyje yra nagrinėjamas Šturmo ir Liuvilio uždavinys su viena klasikine ir antra nelokalia dvitaške kraštine sąlyga. Šie uždaviniai su nelokaliomis kraštinėmis sąlygomis nėra sau jungtiniai, todėl tikrinės reikšmės gali būti kompleksinės. Ištirta diferencialinio uždavinio ir baigtinių skirtumų schemos kompleksinės spektro dalies priklausomybė nuo nelokaliųjų kraštinių sąlygų parametrų γ  ir ξ . Dauguma tyrimo rezultatų pateikiama C-R charakteristinės funkcijos grafikais.
Keywords: kompleksinės tikrinės reikšmės; dvitaškės nelokaliosios kraštinės sąlygos; baigtinių skirtumų schema