Algebrinės sinusų ir kosinusų bei jų argumentų reikšmės - Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnis supažindina skaitytoją su keletų nuostabių˛ trigonometrinių funkcijų savybių. Pasirodo, jei funkcijų sin x, cos x, tg x ir ctg x argumentų reikšmės, išreikštos radianais, yra algebriniai skaičiai, tai šių funkcijų reikšmės yra transcendentiniai skaičiai. Iš čia išplaukia, kad pseudo Herono trikampių visų kampų didumai (atskiru atveju Pitagoro ir Herono trikampių visų kampų didumai), išreikšti radianais, yra transcendentiniai skaičiai. Jei sinusų ir kosinusų argumentai, išreikšti radianais, yra lygūs x = r 2π, čia r – racionalieji skaičiai, tai šių˛ funkcijų˛ reikšmės yra algebriniai skaičiai. Pažymėtina, kad šiuo atveju argumentas x = r 2π yra transcendentinis, o išreikštas laipsniais jis tampa racionaliuoju skaičiumi.