Klasifikavimo rizika diskriminantinėje mišrių kintamųjų analizėje - Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Nagrinėjamas atsitiktinių vektorių su tolydžiomis ir diskrečiomis komponetėmis diskriminavimo uždavinys. Pateikti laukiamos rizikos pirmos eilės asimptotiniai skleidiniai klasifikavimo taisyklei, naudojančiai parametrų maksimalaus tikėtinumo iverčius pagal stratifikuotas mokymo imtis.