Atskiriamos erdvės-laiko kovariacinės funkcijos - Dučinskas, Kęstutis; Lesauskienė, Edita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Straipsnyje gautos analitinės išraiškos UK (universalaus krigingo) ir MSPE (vidutinės kvadratinės prognozės klaidos), kai erdvės-laiko kovariacinė funkcija yra atskiriama, naudojant sandaugos modelį. Paėmus realius duomenis, įvertinti erdvės ir laiko kovariacijų parametrai ir atlikta optimali prognozė laisvai pasirinktame taške.