Apie trigonometrinių funkcijų reikšmių iracionalumą - Mačys, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Pateiktas trumpas algebrinis įrodymas, kad racionaliuoju laipsnių skaičiumi išreiškiamo argumento sinuso reikšmės (išskyrus 0, ±1/2, ±1), kosinuso reikšmės (išskyrus 0, ±1/2,±1) ir tangento reikšmės (išskyrus 0, ±1) iracionalios.