Daugiamatės virpesinės Šredingerio lygties sprendimo lygiagretieji algoritmai - Rakauskas, Rimantas-Jonas; Šulskus, Juozas; Vošterienė, Svajonė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Kompiuterizuotieji kvantinės mechanikos metodai yra plačiai naudojami molekulių elektroninei struktūrai, spektrams ir dinaminėms savybėms tirti. Tokiems skaičiavimams reikalingi superkompiuteriai arba lygiagrečiųjų skaičiavimų kompiuterių klasteriai. Darbe pateikiamas lygiagrečiųjų skaičiavimų algoritmas molekulių virpesiniams spektrams apskaičiuoti, daugiamatę virpesinę Šredingerio lygį sprendžiant suderintinio lauko metodu normaliųjų koordinačių bazėje. Lietuvos karo akademijos lygiagrečiųjų skaičiavimų klasterio galimybės įvertintos skaičiuojant trinitrotoluolo molekulės virpesinį spektrą suderintinio lauko metodu, naudojant skaitmeninį potencinės funkcijos pavidalą bei neatsižvelgiant į sąveiką tarp normaliųjų svyravimų. Gautieji rezultatai rodo, kad didelėms molekulėms tirti minėtais metodais reikalinga didinti klasterio našumą bei kurti efektyvesnius lygiagrečiųjų skaičiavimų algoritmus.