Gimdos kaklelio vėžio rizikos faktorių analizė - Lapkauskaitė, Laura; Gudlevičienė, Živilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Šis taikomasis darbas skirtas gimdos kaklelio vėžio rizikos faktorių nustatymui, naudojant logistinę regresiją bei log-tiesinius modelius. Ligos-kontrolės studija buvo atlikta Vilniaus universiteto onkologijos institute 2000–2002 m. Naudojant log-tiesinius modelius, rasta tiesioginė vėžio priklausomybė nuo infekuotumo žmogaus papilomos virusų, amžiaus ir laiko intervalo nuo paskutinio Pap tepinėlio. Kadangi log-tiesinis modeliavimas nėra taip plačiai žinomas, kaip logistinė regresija, pateiktas trumpas jo įvadas.