Diadinių prieauglių (DI) statistikos galios analizė - Zuokas, Danas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Šiame darbe nagrinėjamas epideminio pasikeitimo binominėje sekoje uždavinys. Šiam uždaviniui suformuluotos diadinių prieauglių (DI) statistikos konvergavimo ir suderinamumo teoremos. Monte-Karlo metodu tiriama DI statistikos galia. Rezultatai rodo, kad ši statistika tinka tirti ilgas binomines sekas, kai reikalinga (greita) išvada apie tai, ar yra epideminis pasikeitimas, toliau nevertinant epidemijos parametrų.