Kalibruoti sumų įvertiniai esant skirtingoms nuostolių funkcijoms - Plikusas, Aleksandras; Pumputis, Dalius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje randami kalibruotų baigtinės populiacijos sumų įvertiniai, esant skirtingoms nuostolių funkcijoms. Pateikiama apytikslė kalibruoto sumos įvertinio dispersija nuostolių funkcijos L6, pasiūlytos darbe [6], atveju. Pateikiami empiriniai kalibracinių svorių, esant skirtingoms nuostolių funkcijoms, palyginimai.