Sudėtingo įvertinio dispersijos vertinimas - Čimžaitė, Jurgita; Krapavickaitė, Danutė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Šio darbo tikslas – ištirti kartotinių imčių metodų taikymo galimybes netiesinio sumą atžvilgiu paramero įvertinio dispersijai vertinti, esant sudėtingam imties planui. Naudojant realius oficialiosios statistikos namų ūkių tyrimo duomenis, vertinama vieno namų ūkio nario vidutinių pajamą įverčio dispersija, naudojant tradicinį, atsitiktinių grupių, džeknaifo ir butstrepo metodus. Darbas padės parinkti tyrimui tinkamiausią dispersijos vertinimo būdą. Nagrinėjami metodai gali būti taikomi ir kituose sudėtinguose imčių tyrimuose.