Žinomas nežinomas XX a. 4 dešimtmečio pabaigos aukštosios matematikos konspektas: „Diferencialinis-integralinis skaičiavimas“ - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Zigmas Žemaitis (1884-1969) - Lietuvos matematikų patriarchu tituluojamas profesorius, klojęs pagrindus visam Vasario 16-osios Lietuvos Respublikos mokslui, paliko ženklų pėdsaką ir pirmųjų aukštosios matematikos vadovėlių lietuvių kalba leidyboje. Šiuo straipsniu siekiama aptarti kiek primiršto , Diferencialinio-integralinio skaičiavimo`` pasirodymo aplinkybes, vadovėlio (konspekto) turinį ir nusakyti leidinio reikšmę įtvirtinant šį dalyką aukštosiose studijose Lietuvoje.