Kaimynystės schemos parinkimas klasifikuojant SCRD metodu - Stabingis, Giedrius; Stabingienė, Lijana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Naudojant erdvinio klasifikavimo taisyklę su atstumu (SCRD) rezultatų tikslumą įtakoja kaimynystės schemos parinkimas. Erdvinė priklausomybė skirtingose situacijose išlieka skirtingais atstumais, todėl taikymuose, atsižvelgiant į tai, svarbu yra pasirinkti tinkamą kaimynystės schemą. Ankstesniuose autorių darbuose būdavo naudojama artimiausių kaimynų schema. Šiame straipsnyje tiriamas keleto skirtingų kaimynystės schemų veikimas atliekant platų eksperimentą.