Imuninės sistemos, priklausančios nuo ŽIV ir rekombinantinio viruso sąveikos, modeliavimas - Jankauskaitė, Ugnė; Štikonienė, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Šiame darbe analizuojamas žmogaus imunodeﬁcito viruso ir genetiškai modiﬁkuoto rekombinantinio viruso sąveikos matematinis penkių diferencialinių lygčių su dviem diskrečiaisiais vėlavimais modelis. Buvo ištirta dviejų laiko vėlavimų įtaka sistemos stabilumui. Nustatytos kritinės Hopfo bifurkacijos reikšmės. Skaitiniai eksperimentai iliustruoja gautus teorinius rezultatus.