Netiesinės difuzijos priklausomybė nuo dimensijų - Janavičius, Arvydas Juozapas; Turskienė, Sigita; Žilinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Straipsnyje nagrinėjami netiesinės difuzijos lygties sprendiniai vienmačiu ir trimačiu atvejais, pateikti maksimalūs priemaišų įsiskverbimo gyliai kietuose kūnuose. Nustatyti parametrai vienmačiam, dvimačiam ir trimačiam netiesinės difuzijos uždaviniui. Paprasto ryšio tarp difuzijos koeficientų kaip tiesinės difuzijos atveju negavome, bet yra galimybė pasirinkti prioritetines difuzijos sklidimo kryptis atsižvelgiant į kristalų struktūrą, aplinkos nehomogeniškumą.