Akademikas Albinas Rimka (1886–1944) ir statistikos mokslas Lietuvoje: matematikos taikymai - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Mokslininkas, valstybininkas, akademikas Albinas Rimka (1886–1944) lietuvių istoriografijoje pažymimas kaip nepriklausomos Lietuvos kūrėjas. Čia pirmiausia iškyla jo, kaip politiko, ekonomisto nuopelnai. Akademikui priskiriamas garbingas statistikos mokslo pradininko Lietuvoje vardas. Jo parašytuose statistikos pagrindų vadovėliuose randami ir matematikos taikymo elementai, kurie Lietuvos tyrėjų (istorikų, ekonomistų) buvo palikti nuošalyje. Šiame straipsnyje užsibrėžiama užpildyti susidariusią spragą ir atskleisti šiuo požiūriu A. Rimkos vadovėlių turinį.