TOPSIS metodo jautrumas normalizavimo taisyklių atžvilgiu - Simanavičienė, Rūta (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Daugumoje daugiakriterinių sprendimo priėmimo metodų, rodiklių reikšmes numatyta pertvarkyti į bedimensius dydžius. Šis pertvarkymas atliekamas taikant atitinkamas normalizavimo taisykles. Yra pastebėta, jog kai kuriuose daugiakriteriniuose metoduose yra naudojamos skirtingos normalizavimo taisyklės. Atliekant praktinius skaičiavimus pastebėta, jog taikant skirtingas normalizavimo taisykles tuose pačiuose daugiakriteriniuose metoduose gaunamos nevienodos alternatyvų prioritetinės eilutės, su tais pačiais duomenimis. Atsižvelgiant į tai, šio straipsnio tikslas, atlikti normalizavimo metodų įtakos alternatyvų rangavimui, tyrimą. Bei išsiaiškinti kokioms sąlygoms esant normalizavimo taisyklės keičia alternatyvų rangavimą.