Duomenų apie vienos mokyklos SUP mokinius statistinė analizė - Piaseckienė, Karolina; Ranonienė, Vilma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Specialieji ugdymosi poreikiai (SUP) – tai pagalbos ir paslaugų ugdymosi procese reikmė, atsirandanti dėl įgimtų ar įgytų vaiko sutrikimų, nepalankių aplinkos veiksnių. Šiame straipsnyje statistiškai nagrinėjami duomenys apie SUP turinčius mokinius. Sudarytas logistinės regresijos modelis, kuriuo siekiama aprašyti, nuo ko priklauso berniukų proporcija tarp visų SUP vaikų tiriamoje mokykloje.